magyar english deutch

BIOKAL 01

BIOKAL 01 Növényvédő és növényerősítő oldat

BIOKAL 01 a lágyabb levelű növények esetében a leghatékonyabb

A Biokal 01 használatával:

 • megtörténik a növény által igényelt tápanyagok gyors pótlása
 • erősítjük a növény immunrendszerét, (természetes ellenálló képességét) - javul a növényállomány kondíciója és egészségi állapota
 • felgyorsul a növekedés,
 • a növények levele nagyobb, élénkebb, klorofillban gazdagabb,
 • a növények több virágot hoznak, tovább virágoznak, ezáltal tovább díszítenek, nő a terméskötődés aránya (pl. zöldségfélék, magjáért termesztett növények esetében)
 • nő a termésmennyiség (pl. Zöldségfélék esetében)
 • javul a termés minősége és a tárolhatósága

Lombtrágyázás

Lombfelületre kijuttatva a leghatékonyabb és a leggazdaságosabb.
A lombtrágyázás más néven levéltrágyázás vagy permettrágyázás, azért optimális, mivel kis mennyiséget is gazdaságosan ki lehet juttatni közvetlenül az anyagcsere helyére, és alkalmazásával elkerülhetőek az elemek között esetenként fellépő antagonizmusok (összeférhetetlenségek) is. A levéltrágyázásnak több alkalommal kell megtörténnie. A növény fejlődésének főbb állomásai során (pl. gyökérképzés, virágrügy képződés, a termőrügy differenciálódása, a gyümölcs kötődése, a vessző beérése, stb.) teljes körű tápanyagellátásra kell törekedni, hogy a kezelt növény a lehető legoptimálisabb körülmények között fejlődjön.

Ez a többkomponensű oldat nem perzselő hatású, azonban a külön-külön alkalmazott vegyületek oldatai sokszor perzselnek. További előny, hogy a sok együttesen kijuttatott elem segíti egymást a beépülésben, így javul pl. a növények fagy- és szárazságtűrése, fokozódik a klorofill beépülés, stb.

A lombtrágyázást lakásban egy egyszerű szórófejes flakonnal is megoldhatjuk. Kiskertekben kézi, vagy háti permetező segítségével juttatjuk ki a BIOKAL 01 oldatot, a megfelelő hígításban.

Összetétel

A BIOKAL 01 kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, így a növények számára könnyen felismerhető, természetes formájú, növényi eredetű (nem szintetikus) molekulák gondoskodnak a tápanyag ellátásról, így igen hatékony a készítményben lévő elemek bejutása az anyagcsere helyeire.

Összetétel: Gyógynövények kivonata, gyógyvíz, biohumusz kivonat, illóolajok, kationok (1007,30mg/l), anionok (2240,70mg/l)

(A Biokal 01 termálvíz alapú, ennek szaga a használat során érezhető. Ez a szag azonban rövid idő alatt elillan. Amennyiben ez Önt zavarja, lakásban tartott növények esetén a növényeket permetezze szellős légtérben, vagy használatát követően egy rövid szellőztetéssel megszűnik a szaghatás)


Speciális illóolaj tartalom

Speciális illóolaj tartalma miatt hatékonyan lép fel a különféle növénykárosítók (tetvek, bogarak, atkák, stb.) ellen. A hatékony védekezés érdekében 1-1 kártevő, vagy kórokozó ellen többszöri (általában háromszori) kezelés szükséges, hogy az utódnemzedékekre is hatással legyen a permetezés, hasonló módon, mint a hagyományos kémiai növényvédő szerek esetében.

Kórokozók

A készítmény eltérő mértékben számos vírus, baktérium és gomba megtelepedését és fejlődését gátolja, így vírusos, baktériumos, gombás betegségek ellen egyedi, vagy kiegészítő szerként való alkalmazása is javasolt. Tűzelhalás elleni védekezésben is kiváló!

Természetesen mindig a megelőző védekezésre törekedjünk, hiszen ha egy egészséges, vagy csak kis mértékben fertőzött állományt kezelünk, mindig sokkal egyszerűbb dolgunk van, mint amikor az egyes fertőzések már előrehaladott állapotban vannak.

 

Hangyák riasztására is alkalmas!

Sok lakásban, családi házban, kertben, okoznak sok kellemetlenségek a kisebb, nagyobb számban masírozó hangyaegyedek, nem kevés bosszúságot, fejtörést okozva ezzel számunkra.
A legtöbb hangyairtó szer a környezet többi tagjára is veszélyes, figyelemmel kell lennünk gyermekeinkre, házi kedvenceinkre is a védekezési mód megválasztásánál.
A BIOKAL 01 speciális illóolaj tartalma a hangyák ellen is hatékony védelmet nyújt anélkül, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket veszélyeztetné.

 

 

Felhasználás

A BIOKAL 01 használatával viszonylag alacsony költséggel és környezetkímélő módon valósíthatjuk meg az alábbi növények bizonyos fokú tápanyag-utánpótlását és növényvédelmét:

 • Cserepes dísznövények, (mindegyik 1-1 link)
 • Balkonnövények,
 • Évelő dísznövények,
 • Fűszernövények
 • Vágott virágok
 • Zöldségfélék (technológia)
 • Szántóföldi növények, (technológia)

A BIOKAL 01 oldatot természetesen használhatjuk a növények talajának beöntözésére is, ilyenkor a talajban katalizáló hatását fejti ki.

További felhasználási területek

A készítményt még a felnyitás előtt, és a felhasználást megelőzően alaposan fel kell rázni!

Amennyiben más szereket is használ, a BIOKAL 01 bekeverése előtt alaposan mossa ki a permetezéshez használt eszközöket, hogy ne maradjon semmilyen szermaradvány a permetezőben!
Permetezés után is szükséges az eszközöket tiszta vízzel gondosan átöblíteni!
A készítmény használatával az Élelmezés- és munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap!

Kiszerelés:

 • 1 liter
 • 5 liter
 • 10 liter
 • 1000 liter

fitoland irodavirag ajandekvirag