magyar english deutch

BIOKAL 02

BIOKAL 02 Növényvédő és növényerősítő oldat

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a BIOKAL 02 az erősebb, keményebb levelű növények esetében a leghatékonyabb.

A Biokal 02 használatával:

 • megtörténik a növény által igényelt tápanyagok gyors pótlása
 • erősítjük a növény immunrendszerét, (természetes ellenálló képességét) - javul a növényállomány kondíciója és egészségi állapota
 • felgyorsul a növekedés,
 • a növények levele nagyobb, élénkebb, klorofillban gazdagabb,
 • a növények több virágot hoznak, tovább virágoznak, ezáltal nő a terméskötődés aránya (pl. szőlő, gyümölcsfák,)
 • nő a termésmennyiség (pl. szőlő, gyümölcsfák)
 • javul a termés minősége és a tárolhatósága
 • Jégverés, viharkárok után gyorsul a sebgyógyulás, ezáltal a növény kevésbe van kitéve a különböző kártevőknek, kórokozóknak. A jégverés által károsodott gyümölcsök Biokal 02 kezelés után nem rothadnak meg, hanem csak egy kis heg marad a sérülés helyén.

Lombtrágyázás

Lombfelületre kijuttatva a leghatékonyabb és a leggazdaságosabb.
A lombtrágyázás más néven levéltrágyázás vagy permettrágyázás, azért optimális, mivel kis mennyiséget is gazdaságosan ki lehet juttatni közvetlenül az anyagcsere helyére, és alkalmazásával elkerülhetőek az elemek között esetenként fellépő antagonizmusok (összeférhetetlenségek) is. A levéltrágyázásnak több alkalommal kell megtörténnie. A növény fejlődésének főbb állomásai során (pl. gyökérképzés, virágrügy képződés, a termőrügy differenciálódása, a gyümölcs kötődése, a vessző beérése, stb.) teljes körű tápanyagellátásra kell törekedni, hogy a kezelt növény a lehető legoptimálisabb körülmények között fejlődjön.
Ez a többkomponensű oldat nem perzselő hatású, azonban a külön-külön alkalmazott vegyületek oldatai sokszor perzselnek.
További előny, hogy a sok együttesen kijuttatott elem segíti egymást a beépülésben, így javul pl. a növények fagy,- és szárazságtűrése, fokozódik a klorofill beépülés, stb.

A lombtrágyázást lakásban egy egyszerű szórófejes flakonnal is megoldhatjuk. Kiskertekben kézi, vagy háti permetező segítségével juttatjuk ki a BIOKAL 02 oldatot, a megfelelő hígításban.

Összetétel

A BIOKAL 02 kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, így a növények számára könnyen felismerhető, természetes formájú, növényi eredetű (nem szintetikus) molekulák gondoskodnak a tápanyag ellátásról, így igen hatékony a készítményben lévő elemek bejutása az anyagcsere helyeire.

Összetétel: Gyógynövények kivonata, gyógyvíz, biohumusz kivonat, fahamu vizes kivonata, illóolajok, kationok (1007,30mg/l), anionok (2240,70mg/l)

(A Biokal 02 termálvíz alapú, ennek szaga a használat során érezhető. Ez a szag azonban rövid idő alatt elillan. Amennyiben ez Önt zavarja, lakásban tartott növények esetén a növényeket permetezze szellős légtérben, vagy használatát követően egy rövid szellőztetéssel megszűnik a szaghatás)


Speciális illóolaj tartalom

Speciális illóolaj tartalma miatt hatékonyan lép fel a különféle növénykárosítók (tetvek, bogarak, atkák, stb.) ellen. A hatékony védekezés érdekében 1-1 kártevő, vagy kórokozó ellen többszöri (általában háromszori) kezelés szükséges, hogy az utódnemzedékekre is hatással legyen a permetezés, hasonló módon, mint a hagyományos kémiai növényvédő szerek esetében.

Kórokozók

A készítmény eltérő mértékben számos vírus, baktérium és gomba megtelepedését és fejlődését gátolja, így vírusos, baktériumos, gombás betegségek ellen egyedi, vagy kiegészítő szerként való alkalmazása is javasolt. Tűzelhalás elleni védekezésben is kiváló!

Felhasználás

A BIOKAL 02 használatával viszonylag alacsony költséggel és környezetkímélő módon valósíthatjuk meg az alábbi növények bizonyos fokú tápanyag-utánpótlását és növényvédelmét:

 • Keményebb, pergamen szerű levelekkel rendelkező növények (linkek)
 • Tűlevelű örökzöldek,
 • Erdőképző fák,
 • Egyéb fák, bokrok
 • Gyümölcsfák, (technológia)
 • Szőlő (technológia)

Természetesen mindig a megelőző védekezésre törekedjünk, hiszen ha egy egészséges, vagy csak kis mértékben fertőzött állományt kezelünk, mindig sokkal egyszerűbb dolgunk van, mint amikor az egyes fertőzések már előrehaladott állapotban vannak.

A BIOKAL 02 oldatot természetesen használhatjuk a növények talajának beöntözésére is, ilyenkor a talajban katalizáló hatását fejti ki.

További felhasználási területek

A készítményt még a felnyitás előtt, és a felhasználást megelőzően alaposan fel kell rázni!

Amennyiben más szereket is használ, a BIOKAL 02 bekeverése előtt alaposan mossa ki a permetezéshez használt eszközöket, hogy ne maradjon semmilyen szermaradvány a permetezőben!

Permetezés után is szükséges az eszközöket tiszta vízzel gondosan átöblíteni!
A készítmény használatával az Élelmezés- és munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap!

Kiszerelés:

 • 1 liter
 • 5 liter
 • 10 liter
 • 1000 liter

fitoland irodavirag ajandekvirag